Провеждане на дискусии с ОПЛ за подобряване на комуникационните умения при общуването с пациенти за ваксинацията срещу COVID-19

20.01.2022

Министерство на здравеопазването, регионалните здравни инспекции в страната, както и алианс от международни и неправителствени организации, вкл. представителството в България на Световната здравна организация и УНИЦЕФ, фондация „Астра Форум“, Центъра за анализи и кризисни комуникации и др., стартират серия от професионални дискусии с общопрактикуващи лекари за подобряване на комуникационните умения при общуването с пациенти с недоверие и съмнение във ваксинацията срещу COVID-19.

 

В дискусиите ще се търси практическа полза и обмяна на опит, ще се представи концепция за комуникация с пациентите, които се колебаят да си поставят ваксина, както и ще се представи информация относно продължителността на имунитета след инфекция и ваксинация, показания и противопоказания за имунизация, вкл. за пациенти със съпътстващи заболявания, които понякога са причина за колебанието и страховете на пациента.

 

Дискусиите ще бъдат организирани от фондация „Астра Форум” и ще бъдат модерирани от експерти по вирусология, епидемиология, инфекциозни болести и др.

 

Информираме Ви, че първата дискусия ще се проведе на 20.01.2022 г. от 15:00 до 17:00 часа в гр. София, ул. „Братя Миладинови“ № 12, The Steps. Модератори ще бъдат проф. Радостина Александрова от БАН и д-р Христиана Бацелова от МУ-Пловдив.

 

Всеки общопрактикуващ лекар, който желае да участва в нея следва да изпрати на e-mail: seminari@astraforumfoundation.org три имена, УИН и телефон за връзка, след което ще получи потвърждение за участие.

 

Официалното писмо можете да намерите тук!

 

< Назад