Отзвук от проведена 14-та Национална научно-практическа конференция по Обща медицина, 5-7.10.2023 г.

13.10.2023

Уважаеми колеги, с радост Ви споделям, че от 5-ти до 7-ми октомври се проведе 14-та Национална научно-практическа конференция по Обща медицина в к.к. Албена.

 

На едно място се събраха над 1000 лекари (ОПЛ), представители на фармацевтични компании, лектори и наши специални гости, сред които Dr. Uros Zafosnik и Dr. Anja Belec от Република Словения, както и д-р Любин Шукриев, председател на A GP/FM SEE от Република Северна Македония.

 

За поредна година залите се оказаха малки, а желанието у колегите да чуят нови и интересни за тях лекции, представени от доказани специалисти в своята област беше изключително голямо.

 

Тази година в програмата включихме уъркшоп на тема: "Педиатрична спешна помощ", който беше представен на английски език от наши колеги от Република Словения, а д-р Костадин Сотиров проведе уъркшоп за: „Техника на прилагане на Проба Mantoux и на БЦЖ“ пред част от нашите колеги.

 

Ценителите на литературното творчество и живопис имаха възможността да получат последния сборник "Вдъхновения" с творби на лекари-писатели и художници, издаден от НСОПЛБ, а също и да се насладят на невероятните картини на нашите колеги, които те показаха за нас, както и да чуят за първи път произведения на лекари-писатели, които все още не са публикувани!

 

За осемнадесети път бе връчен призът "Семеен лекар на годината". Д-р Красимир Петров от Разград получи своята статуетка, символ на семейството и любовта към професията като признание за отдадеността му към пациентите и неговият професионализъм.

 

< Назад