Продължаващо медицинско обучение за ОПЛ - 2012 г.

Мненията на участниците

02.12.2012

В тази статия ви представяме мнения на общопрактикуващите лекари, гостите и организаторите на Националната научно-практическа конференция

Други теми от Конференцията, посрещнати с интерес от ОПЛ

02.12.2012

Националната научно-практическа конференция, която се проведе от 15 до 17 ноември 2012 година, имаше богата научна програма, в която бяха застъпени разнообразни теми от различни области на общата медицина. В тази статия ви представяме акценти от презентациите, които се посрещнаха с голям интерес от общопрактикуващите лекари.

Болката като медицински проблем

02.12.2012

Лечението на болката беше една от големите теми, разгледани по време на Националната научно-практическа конференция през 2012 г. Две бяха основните теми - лечението на различните видове главоболие и поведението при хронична болка в рамките на палиативните грижи.

Кардиологични теми по време на Националната научно-практическа конференция

01.12.2012

Диагностиката и лечението на сърдечно-съдовите заболявания имаха сериозно място по време на Националната научно-практическа конференция. Представен беше отделен модул, подготвен от ДКБ съвместно с НСОПЛБ, с практически подходи за диагностика и поведение при болни с някои заболявания. Оценката на сърдечно-съдовия риск като основа на поведението на лекаря при определяне на лекарственото лечение, избора на статини и антикоагуланти и други практически теми предизвикаха вниманието на присъстващите.

Акценти от кръглата маса на тема: Специализация, продължаващо медицинско обучение, правила за работа в България и Израел

23.11.2012

В рамките на Националната научно-практическа конференция на НСОПЛБ в Пловдив, 15-17.11.2012 г., се състоя кръгла маса на тема: "Специализация, продължаващо медицинско образование и правила на работа в България и Израел". В дискусията активно участва проф. Песах Шварцман, общопрактикуващ лекар в Израел и регионален ръководител на ПМО, специален гост на Конференцията

Захарен диабет тип 2 и общопрактикуващите лекари - акценти от Националната научно-практическа конференция, 15-17.11.2012 г.

22.11.2012

По време на Националната научно-практическа конференция, която беше организирана от НСОПЛБ от 15 до 17 ноември 2012 г., беше отделено голямо внимание на темата Захарен диабет тип 2.

НСОПЛБ връчи традиционните ежегодни награди на най-добрите лекари

22.11.2012

По време на официалната вечеря след приключване на Националната научно-практическа конференция бяха връчени традиционните ежегодни награди на НСОПЛБ - семеен лекар на 2012 г. и грамоти за личен принос в дейността на НСОПЛБ за 2012 г.

Завърши Националната Научно-практическа конференция на НСОПЛБ за 2012 година

21.11.2012

Заключителното за 2012 година научно събитие, организирано от НСОПЛБ, се проведе от 15 до 17 ноември в Пловдив. Конференцията събра над 500 общопрактикуващи лекари от страната и гости от съседни страни. Отлична организация на конференцията; интересна научна програма, адаптирана към нуждите на ОПЛ; богата тематика на лекционната програма; възможност за самоконтрол на знанията по време на презентациите; кръгла маса по проблемите на специализацията, продължаващото обучение на ОПЛ, условията на работа у нас и в Израел; гала-вечеря с връчване на ежегодните награди на НСОПЛБ; чудесните условия на Новотел Пловдив за неформални контакти между ОПЛ и актуална информация от фармацевтичната индустрия, представена на изложбените щандове по време на Конференцията - това са част от впечатленията, които участниците в Конференцията отнесоха със себе си.

ImportantПредварителна информация за предстоящата Национална научно-практическа конференция на НСОПЛБ

13.11.2012

Тазгодишното връчване на традиционния приз "Семеен лекар на годината" ще бъде през ноември в Пловдив, по време на Националната научно-практическа конференция, организирана от НСОПЛБ.

За приза ще бъдат номинирани семейни лекари от цялата страна, които отговарят на специално изработени критерии.

Форумът ще се състои на 16 - 17 ноември в Новотел Пловдив.

Утвърдени критерии за приза "Семеен лекар на годината"

18.10.2012

По традиция по време на последната за годината Конференция на НСОПЛБ ще бъде връчен призът "Семеен лекар на годината". Носителят на отличието ще бъде избран от нас, общопрактикуващите лекари. Очакваме вашите номинации за "Семеен лекар на годината" до 08.11.2012 г. на пощата на НСОПЛБ - nsoplb@gmail.com. Критериите, утвърдени за номинацията, можете да намерите в прикачения файл