НСОПЛБ връчи традиционните ежегодни награди на най-добрите лекари

22.11.2012

Националната научно-практическа конференция, проведена в Пловдив, 15-17.11.2012 г, завърши с гала-вечеря, по време на която бяха официално връчени ежегодните награди на НСОПЛБ - семеен лекар на  годината  и награди за личен принос в дейността на НСОПЛБ за 2012 г.

 

Официалната вечеря

 

Тържеството беше открито от д-р Любомир Киров, Председател на НСОПЛБ, който поздрави с топли думи всички участници в Конференцията.

 

Поздравления от д-р Л. Киров

 

 Д-р Красимир Кулински, член на УС на НСОПЛБ, и д-р Виктория Чобанова, секретар на НСОПЛБ, представиха носителите на ежегодните награди. Най-добрите лекари бяха избрани с решение на УС на НСОПЛБ, след разглеждане на всички постъпили предложения.

 

д-р Йорданка Димитрова и д-р В. Чобанова по време на награждаването.

 

Д-р Йорданка Цолова Димитрова, общопрактикуващ лекар в с. Нови Хан, номинирана от своите колеги, се грижи за около 1800 пациенти от всички възрастови групи от началото на реформата в здравеопазването - 2000 година. Обичана и търсена от своите пациенти, уважавана от колегите си, винаги търсеща новостите в медицината, активно участваща във различни програми за диагностика, обучение и лечение на пациентите си, д-р Димитрова беше един от сериозните претенденти за приза "Семеен лекар на 2012 г"

 

"Приемам тази награда като доказателство за труда ми и това определено ще ме стимулира да продължа да работя в същия дух.", сподели д-р Йорданка Димитрова.

 

Награждаването на д-р Татяна Матева-Иванова - номинирана за Семеен лекар на 2012

 

Д-р Татяна Матева-Иванова, съучредител и управител на групова практика "Авицена" в Русе, е лекар на повече от 2100 лица. Специални интереси д-р Матева има в областта на храненето и диететиката. Активно участва в скринингови и образователни програми на НСОПЛБ, "Училище за родители" към сайта "Дечко.бг", телевизионни предавания на здравна тематика. Има публикации от участие в проект към „Drayfus Health  Foundation”.

 

Д-р Татяна Матева активно участва и в организационния живот на НСОПЛБ. Секретар на Сдружението на общопрактикуващите лекари в Русе от 2 години,   д-р Матева, заедно с колегите си от УС на СОЛР, успяха да обединят общопрактикуващите лекари в Русе  и областта и да постигнат отлично ниво на взаимни контакти, информираност и активност, с което СОЛР получи заслужено признание като едно от най-бързо развиващите се сдружения в НСОПЛБ за 2012 г.  За своята дейност д-р Матева, заедно с д-р Орлин Кожухаров, Председател на СОЛР, получиха Грамоти за личен принос в дейността на НСОПЛБ за 2012 година.

 

Д-р Орлин Кожухаров и д-р Татяна Матева получават награди за активна дейност

 

"За мен наградата преди всичко е признание за труда на колегите в Русе, както и лично за труда, който аз съм положила, тъй като номинацията ми е издигната както от Сдружението на общопрактикуващите лекари в Русе, така и от колегите от страната.
Заедно с д-р Кожухаров от Русе получихме и грамота „За личен принос в дейността на НСОПЛБ за 2012 година”. Аз съм секретар на Сдружението на общопрактикуващите лекари в Русе от две години. За този период смея да твърдя, че променихме отношението на колегите към Сдружението, а освен това те станаха и по-активни.
" - д-р Матева

 

"Наградата, която получихме е признание за самата организация в Русе – оценка за работата ни в структурата на общопрактикуващите лекари в нашия град. Ние знаем, че има още много какво да се желае, защото работата с хора не е толкова проста колкото изглежда на пръв поглед. С колегите се опитваме да бъдем сплотени, за да можем да успеем и да устоим на предизвикателствата." - д-р Кожухаров

 

Грамота за личен принос в дейността на НСОПЛБ за 2012 г. получи и д-р Елка Нинова, Председател на Сдружшението на ОПЛ в Сливен. Заслужената награда за цялостна дейност в организацията - над 95 % обхващане на общопрактикуващите лекари в Сливен, организационни и научни срещи в Сливен, контакт с местните институции и решаване на регионални проблеми, беше връчена официално по време на тържеството.

 

Д-р Красимир Кулински и д-р Елка Нинова по време на награждаването

 

"Наградата, която получих за активен принос в работата на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България е голяма чест за мен. Тя е признание за цялостната дейност на Сдружението на семейните лекари в Сливен, което работи много активно за израстването, имиджа и просперитета както на НСОПЛБ, така и на местното Сдружение на семейните лекари в Сливен. Мога да кажа, че ще продължим в същия дух и се надявам да имаме още по-големи постижения, за да работим съвместно и да защитаваме интересите на общопрактикуващите лекари" - сподели д-р Нинова.

 

По традиция, призът "Семеен лекар на 2012 г", беше връчен официално от Семейния лекар на 2011 г - д-р Димитър Петров от с. Дралфа. Тази година носител на приза е д-р Ренета Иванова Владимирова от гр. Горна Оряховица.

 

Д-р Димитър Петров, Семеен лекар за 2011 година, връчва приза "Семеен лекар на 2012 г" на д-р Ренета Владимирова

 

Д-р Ренета Владимирова е лекар на повече от 5100 пациенти от Горна Оряховица и Долна Оряховица. Има пациенти от всички възрастови групи, наблюдава повече от 1500 диспансеризирани лица, бременни жени, както и деца от раждането им. Отдадена на работата и на пациентите си, д-р Владимирова ежедневно работи в двата разкрити кабинета на практиката - в двете населени места. В практиката ѝ помагат още 3 лекари, 3 фелдшери и 3 медицински сестри. Д-р Ренета Владимирова със своя екип успява да постигне висока ефективност от своята дейност - лечение на острите заболявания, контрол на хроничните болести. Особено внимание обръща на профилактичната дейност - както за децата, така и за възрастните, като постига над 80 % обхващане на възрастните с профилактични прегледи и изследвания. Добра организация на практиката, ефективна грижа за пациентите, висок професионализъм и етика в отношенията с пациентите - с това практиката на д-р Владимирова може да служи за образец.

 

Д-р Ренета Владимирова е със специалности Вътрешни болести (1998 г) и Обща медицина (2006 г). Работи като общопрактикуващ лекар от 2000 година. Има 10-годишен стаж в център за спешна медицинска помощ - Г. Оряховица.  Нейно хоби са алтернативните методи на лечение - хомеопатия, шуслерова терапия, източна медицина.

 

"За мен наградата е огромно признание за дългогодишния труд, който съм положила в името на нашите пациенти. В условията, в които работим, професията ни никак не е лесна, изисква много саможертви и много труд. "    - д-р Владимирова.

 

 

Прочетете повече за тържеството в Здравен Навигатор

< Назад