Предварителна информация за предстоящата Национална научно-практическа конференция на НСОПЛБ

13.11.2012

 

 

 

 

 

Още в четвъртък, на 15 ноември 2012 г., преди официалното откриване ще се проведе специално организирана Интернационална Видео Академия по Главоболие, с лектор  проф. Фабио Антоначи - University Center for Adaptive Disorders and Headache, UCADH (Pavia - Monza, Italy), член на Европейското Дружество по Главоболие (EHS). Модератор ще бъде проф. Иван Миланов д.м.н., Директор на СБАЛНП „Св. Наум”, гр. София, член на Борда и Касиер на Европейското Дружество по Главоболие (EHS) и Председател на Българското Дружество по Главоболие.

 

Тематиката през следващите два дни е разпределена в различни модули.  Един от модулите е посветен на диагнозата, лечението, проследяването на болните с Диабет 2 тип и представянето на новото Ръководство за поведение на ОПЛ при Диабет 2 тип.

 

Друг модул е посветен на лечение на болката при оказване на палиативни грижи на пациенти, с гост-лектор проф. П. Шварцман от Израел.

 

В друг модул е застъпена Мозъчно-съдовата болест от началото на острия инцидент до рехабилитацията на пациента.

 

Със специалното участие на Дружеството на кардиолозите в България ще се разгледат практически аспекти на амбулаторното лечение на сърдечната несдостатъчност, приложението на антикоагуланти при предсърдно мъждене, обсъждане на казуси и разчитане на ЕКГ при различни състояния в ежедневната практика и др. 

 

По време на конференцията паралелно ще бъдат представени различни клинични случаи, в решаването на които всеки присъстващ ще може да участва, като ползва интерактивната система за дистанционно гласуване на НСОПЛБ.

 

Регистрацията започва на 15.11.2012 г. в 10,00 часа. Регистрационната такса за участие е 60,00 лв. Може да бъде платена на място, в деня на регистриране. Таксата включва достъп до конферентните зали, изложбената площ, участие в кафе-паузи, официалната вечеря и всички останали материали, които ще се раздават на участниците.

 

Настаняване и нощувки: Всеки участник прави сам своята резервация за нощувка в Новотел Пловдив. Контакти на хотела за резервации: tel. + 359/32 934 163;  fax. +359/32 934 136; email reservation@novotelpdv.bg,  sales@novotelpdv.bg

 

Цена за настаняване: Еднична стая - 80.00 лв., двойна стая - 120.00 лв. Цените са еднакви за българи и чуждеци и включват нощувка, закуска и туристически данък.

 

Програмата за Националната научно-практическа конференция на НСОПЛБ е в прикачения файл

 

Програма на Конференцията

(.pdf, 999.49 KB)

Спонсори на конференцията

(.pdf, 1.95 MB)

Схема на щандовете

(.pdf, 1.58 MB)

< Назад