КОНФЕРЕНЦИЯ, ПОСВЕТЕНА НА ВАКСИНОПРОФИЛАКТИКАТА

04.05.2023

Уважаеми колеги,

Пловдивското сдружение на общопрактикуващите лекари (СОПЛП) ще организира конференция, посветена на ваксинопрофилактиката.

 

Конференцията ще се проведе с подкрепата на НАЦИОНАЛНО СДРУЖЕНИЕ НА ОБЩОПРАКТИКУВАЩИТЕ ЛЕКАРИ В БЪЛГАРИЯ (НСОПЛБ).

 

Извършването на имунизациите е най-важната дейност в опазването на здравето, но ниското финансиране съчетано с усложнения ред на отчитане и активната медийна антиваксинална кампания, демотивират лекарите да извършват тази дейност. Провеждането на имунизационна кампания по време на пандемия е предизвикателство за  всички участници в кампанията и съвместното обсъждане ще е от голяма полза за всички.

 

Целта, която сме си поставили с провеждането на тази конференция е да повишим информираността и мотивацията на общопрактикуващите лекари към по-активно извършване на противогрипните, противоковидните, както и всички препоръчителни и задължителни ваксини, включени в задължителния имунизационен календар на Р България.

 

Програмата на конференцията ще бъде изключително полезна, интересна и наситена с много нови и различни лекции, подготвени от СОПЛП, както и от изтъкнати специалисти в областта.

 

Част от лекциите ще засегнат темите свързани с ваксини при рискови групи, новости в имунизационната политика, пневмококови ваксини, провеждане на имунизации при лица с непълен имунизационен статус и много други.


Заповядайте на 10 юни 2023 г. (събота) в МУ-ПЛОВДИВ, ФАКУЛТЕТ ПО ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА, ЗАЛА „АУЛА МАГНА“.

 

< Назад