Така работят семейните лекари

Баща нападна семейна лекарка пред кабинета ѝ

26.11.2012

Баща нападна семейната си лекарка пред кабинета ѝ във В. Търново. Инцидентът се разиграл в четвъртък в късния следобед пред кабинета на д-р Димитрина Михайлова на ул. “Рада войвода” в кв. “Чолаковци”, където пристигнали майка, баща и 15-годишната им дъщеря.

Това не е първият случай на нападение на пациент срещу лекар в областта. Най-честите закани са срещу медиците в спешна помощ. Такива инциденти имаше във филиалите в Свищов и Полски Тръмбеш. 
  

Така работят семейните лекари

09.07.2011

 

В особения период, в който се намира днес здравната ни система – с нарушени взаимоотношения вътре в нея, с непрекъснато недоволство и липса на оптимизъм от страна на лекари и пациенти, сме длъжни да отдадем заслуженото на всички лекари в нашите редици, които изпълняват денонощно лекарския си дълг искрено, честно и професионално, въпреки заобикалящите ги ежедневно трудни обстоятелства.


Искрено благодарим на нашия колега д-р Васил Василев, който е семеен лекар на жителите в село Друмево ( на 30 км. от Шумен), който на практика доказа с действията си своя професионализъм, чувство за дълг и отдаденост на пациентите.

Писмо от ОПЛ

22.12.2010

"Колеги, издържах 10 години. Повече не мога. Моля, предайте на г-н Министъра, че не искам 11-те стотинки! Искам 8-часов работен ден. Искам да сготвя на семейството си спокойно. Искам през почивните дни да пътувам. Искам да спя без телефона до главата си. Искам да се съхраня психически и емоционално. Искам да оцелея просто физически."