Така работят семейните лекари

09.07.2011

                                 

В особения период, в който се намира днес здравната ни система – с нарушени взаимоотношения вътре в нея, с непрекъснато недоволство и липса на оптимизъм от страна на лекари и пациенти, сме длъжни да отдадем заслуженото на всички лекари в нашите редици, които изпълняват денонощно лекарския си дълг искрено, честно и професионално, въпреки заобикалящите ги ежедневно трудни обстоятелства.


Искрено благодарим на нашия колега д-р Васил Василев, който е семеен лекар на жителите в село Друмево ( на 30 км. от Шумен), който на практика доказа с действията си своя професионализъм, чувство за дълг и отдаденост на пациентите.


При посещение в амбулаторията на млада, неосигурена жена в напреднала бременност във връзка с направление за предстоящо раждане, пациентката получава контракции и раждането започва. Бебето е с увита около шията пъпна връв. Д-р Василев води раждането, прерязва пъпната връв и новороденото проплаква. Майката и детето в отлично здравословно състояние са транспортирани с линейка до болницата.


По думите на колегата ни д-р Василев, едно такова „ необикновено преживяване”зарежда и мотивира личността, желанието и стремежа за развитие като лекар. Това е пореден пример за всеотдайността и професионализма на българските общопрактикуващи лекари, готови да поемат всяко професионално предизвикателство, а такива не са рядкост при семейните лекари, особено ако работят в изолирани населени места с трудни и тежки условия!


Благодарим от все сърце, д-р Василев, за професионализма и всеотдайността!


Екипът на НСОПЛБ

< Назад