Център за деца с аутизъм И АЗ МОГА / I CAN TOO, гр. Пловдив

19.12.2016

През 2015 Фондация И АЗ МОГА/ I CAN TOO създава най-големия в България Център за деца с аутизъм в гр. Пловдив.

Центърът е уникален проект за страната, заради визията му да обхване работа, както с детето, така и с цялото му семейство.

Екип от специалисти работи за развитие на социалните умения и способностите на децата. С всяко дете има индивидуален подход, който се актуализира спрямо резултатите и неговото състояние.

Родителите се обучават за работа с децата си в домашни условия, като им се предоставя възможност за наблюдение на процеса на работа в Центъра.

Специалистите се обучават по световни програми за работа с деца с аутизъм, част от които са нови за България.

Това е първият по рода си Център в страната, в който се създава Благотворителен фонд за подпомагане терапията на деца, чиито семейства са с ограничени финансови възможности.

 

* * *

 

И АЗ МОГА / I CAN TOO e интернационална организация за подпомагане на деца със специални нужди.

I CAN TOО е създадена преди десет години като частна инициативa от българката Нели Радева, която вярва, че „Няма невъзвожни неща“. Днес фондацията съществува изцяло на благотворителен принцип, получавайки безвъзмездната подкрепа на партньори от различни сфери на изкуството, спорта, бизнеса, медиите, както и подкрепата на правителствени и неправителствени организации.

Идеята на И АЗ МОГА е, че всеки помага с това, което МОЖЕ най-добре. На този принцип, организацията създава два терапевтични Центъра в гр. София и в гр. Пловдив.

Над 300 интернационални популярни личности са лица на I CAN TOO и популяризират мисията на фондацията по света.

 

www.icantoo.eu

www.facebook.com/icantoofoundation