Завърши Националната Научно-практическа конференция на НСОПЛБ за 2013 година

17.11.2013

Заключителната за 2013 година Национална научно-практическа конференция, организирана от НСОПЛБ, се проведе от 14 до 17 ноември в Пловдив. Над 550 общопрактикуващи лекари от всички райони на страната и гости от съседни страни обмениха знания и опит. Научната програма, адаптирана към нуждите на ОПЛ; богата тематика на лекционната програма; интерактивните практически занятия с възможност за самоконтрол на знанията; гала-вечеря; чудесните условия на Новотел Пловдив за неформални контакти между ОПЛ и актуална информация от фармацевтичната индустрия, представена на изложбените щандове по време на Конференцията - това са част от впечатленията, които участниците в Конференцията отнесоха със себе си.

 

В рамките на Конференцията беше проведена кръгла маса на тема: "ОБЩАТА МЕДИЦИНА И ПРАКТИКА - РОЛЯ И МЯСТО В БЪЛГАРСКАТА СИСТЕМА НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ, ПЕРСПЕКТИВИ". За участие в дискусията се отзоваха всички поканени: д-р Нигяр Сахлим Джафер (Председател на Парламентарната комисия по здравеопазването), д-р Емил Райнов (Зам.-Председател на Парламентарната комисия по здравеопазването), д-р Даниела Дариткова (Член на Парламентарната комисия по здравеопазването), д-р Бойко Пенков (Зам.-Министър на здравеопазването), д-р Румяна Тодорова (Управител на НЗОК).

 

 

По традиция, по време на официалната вечеря, с която завърши Конференцията, беше тържествено връчен приза "Семеен лекар на 2013 година" Носителят на приза, д-р Даринка Йорданова, общопрактикуващ лекар от Русе, беше избран от УС на НСОПЛБ от номинираните лекари, предложени от регионалните сдружения на НСОПЛБ и от свои колеги. По традиция, носителят на приза за предходната година, д-р Ренета Владимирова, предаде званието и наградата на отличения лекар.

 

д-р Даринка Йорданова - Семеен лекар на 2013 г. и д-р Ренета Владимирова - Семеен лекар на 2012 г.

 

Повече подробности за конференцията, научната програма, дискусията по време на кръглата маса очаквайте в близките дни.

< Назад