Втората регионална научно-практическа конференция на НСОПЛБ ще се проведе в Плевен на 23.03.2013 г.

06.03.2013

На 23.03.2013 г. в гр. Плевен, хотел Военен клуб, ул. Дойран 77 - зала Галерия Лира ще се проведе Втората регионална Научно-практическа конференция на НСОПЛБ за 2013 година. Домакин и съорганизатор на събитието е Сдружението на ОПЛ в Плевен и областта

 

Доц. д-р Юлиян Райнов, д.м., ръководител на Клиниката по хематология и онкология към ВМИ - София, Председател на българското научно дружество по клинична и трансфузионна хематология, секретар на научното дружество по химиотерапия, член на редакционния комитет на списанията  “Oncologos” и “Archive of Oncology”, клиницист с над 35 годишен опит в областта на клиничната хематология - ще представи пред ОПЛ темата "Анемии и лимфаденомегалии в практиката на ОПЛ. Диагноза, диференциална диагноза и поведение".

 

Лекцията "Захарен диабет тип 2 - съвременно поведение" ще бъде представена от проф. д-р Михаил Боянов, д.м.н., от Клиниката по ендокринология и болести на обмяната в УМБАЛ "Александровска" към катедрата по вътрешни болести на МУ - София и един от авторите на последното издание на НСОПЛБ - Ръководството за поведение на ОПЛ при захарен диабет тип 2.

 

"Диференциална диагноза на някои основни симптоми и синдроми в нефрологията" е темата на проф. Боряна Делийска, д.м.н., Ръководител на клиника по нефрология към УМБАЛ "Царица Йоана - ИСУЛ". Лекцията за първи път беше представена на Конференцията на НСОПЛБ в Белчин бани, където предизвика голям интерес сред общопрактикуващите лекари.

 

Всички участници в Конференцията ще получат безплатно екземпляр от Ръководството за поведение при захарен диабет тип 2.

 

По време на Конференцията общопрактикуващите лекари ще имат възможност да упражняват върху макет диагностика на различни заболявания на простатната жлеза (макетът е осигурен с любезното съдействие на ГлаксоСмитКлайн).

 

Участниците ще могат да проверят знанията си чрез решаване на тестове с клинични задачи, свързани с практиката на ОПЛ.

 

По традиция в края на Конференцията е предвидено време за свободна дискусия на актуални за ОПЛ теми. В дискусията ще се включат членове на УС на НСОПЛБ - д-р Любомир Киров, д-р Виктория Чобанова, д-р Георги Бакоев, д-р Роза Митрева, д-р Христо Димитров. Ще се радваме да обсъдим с вас проблемите и възможните решения, да отговорим на вашите въпроси и да чуем вашите желания.

 

Спонсори на Конференцията са: Боарон, Астелас, ГлаксоСмитКлайн, Севекс Фарма, Вьорваг Фарма, Ново Нордиск, Унифарм, MSD, Софарма трейдинг, Макаве, Медика, Борола, A&D Фарма, Pharma Selekt Int.

 

ОЧАКВАМЕ ВИ В ПЛЕВЕН, 23.03.2013 г., ВОЕНЕН КЛУБ

- -, , - ,  ,
-  , , ---,

MSD, -  ,  , , -- , A&D  , Pharma Select Int

 

 

Програма на Конференцията

(.pdf, 167.17 KB)

< Назад