В Белчин Бани ще се проведе Първата научно-практическа Конференция на НСОПЛБ за 2013 година

24.01.2013

Домакин на събитието ще бъде Сдружението на ОПЛ в София област.

 

На 22 и 23 февруари 2013 година в залата на хотел Белчин Гардън, традиционен домакин на регионалните конференции на ОПЛ от София област, ще се проведе първата за 2013 година Научно-практическа конференция на НСОПЛБ от програмата за продълително обучение на ОПЛ.

 

Една от темите в програмата на Конференцията е от областта на хематологията - Анемии и лимфаденомегалии в практиката на ОПЛ. Диагноза и диференциална диагноза.  Лектор ще бъде доц. д-р Юлиян Райнов, д.м., от Клиниката по хематология и онкохематология към ВМА.

 

Друга тема е Захарен диабет тип 2 - съвременен подход. Лектор ще бъде проф. д-р Цветелина Танкова, д.м.н., Началник на Клиника по диабетология, УСБАЛЕ, Клиничен център по ендокринология, МУ - София. Проф. Танкова е един от авторите на Ръководството за поведение на общопрактикуващите лекари при захарен диабет тип 2, последното издание на НСОПЛБ. Всички присъстващи ще получат екземпляр от ръководството по време на Конференцията.

 

Диференциална диагноза на някои основни симптоми и синдроми в нефрологията е темата на третата лекция на НСОПЛБ. Общопрактикуващите лекари ще имат възможността  да чуят темата, представена от проф. д-р Боряна Делийска, д.м.н., Началник на Клиника по нефрология, УМБАЛ "Царица Йоана - ИСУЛ".

 

Ще бъдат представени и презентации на различни теми.

 

Както и през миналата година, общопрактикуващите лекари ще имат възможността да участват интерактивно в представените теми, да решават клинични задачи, да дават обратна връзка за лекторите и презентациите, както и да извършват практически упражнения за ректално туширане при заболявания на простатната жлеза, както и да решават тестове с клинични случаи.

 

По традиция Конференцията ще завърши с дискусия на актуални теми с участието на представители на УС на НСОПЛБ. Някои от темите в дискусията са: равносметка за дейността на НСОПЛБ досега; новите правила за работа през 2013 година; какво ново в контролната дейност на НЗОК през 2013 година. По време на дискусията всеки участник ще може да постави тема, която го интересува, и да получи информация или съвет.

 

На 22 февруари от 19.30 ч в рамките на проект на НСОПЛБ  ще бъде представена презентация - "Качество на контрола на хроничните белодробни заболявания - приноса на ОПЛ", с лектор д-р Александър Симидчиев.

 

Програмата на Конференцията можете да видите в прикачения файл.

 

ОЧАКВАМЕ ВИ! НАДЯВАМЕ СЕ ВАШЕТО УЧАСТИЕ В КОНФЕРЕНЦИЯТА БЕЛЧИН БАНИ ДА БЪДЕ ПОЛЕЗНО И ПРИЯТНО!

 

Екипът на НСОПЛБ

 

КартаВижте по-голяма карта

 

 

Програма на Конференцията

(.pdf, 164.54 KB)

< Назад