Седма Регионална конференция на НСОПЛБ - Разград

14.09.2011

На 1 октомври 2011 г., в конферентната зала на СПА КОМПЛЕКС  „ОСТРОВЧЕ“ се проведе седмата научна конференция за ОПЛ. На конференцията присъстваха общопрактикуващи лекари от област Разград, Търговище, Шумен, Добрич, Русе.

 

Голям интерес и оживени дискусии предизвикаха лекциите, включени в програмата на Конференцията - Неинсулинозависим захарен диабет, представена от д-р Красимир Кулински, общопрактикуващ лекар и Председател на Сдружението на общопрактикуващите лекари в Пазарджик, "Туберкулозата - древна и актуална"; представена от д-р Орлин Кожухаров, общопрактикуващ лекар и Председател на Сдружението на ОПЛ в област Русе; представянето на Ръководството за поведение на ОПЛ при ДПХ от д-р Любомир Киров, общопрактикуващ лекар и Председател на НСОПЛБ; "Метаболитният подход в лечението на сърдечно-съдовите заболявания", представена от д-р Валентин Щерев, кардиолог от Варна.

 

 

Всички участници в Конференцията получиха екземпляри от издадените Ръководства за поведение на ОПЛ при доброкачествена хиперплазия на простатата и при главоболие.

 

Свободната дискусия, станала неразделна част от Конференциите, организирани от НСОПЛБ, се състоя след приключването на научната програма. В дискусията взеха участие представителите на ръководството на НСОПЛБ - д-р Любомир Киров, д-р Виктория Чобанова, д-р Христо Димитров, д-р Георги Бакоев, д-р Красимир Кулински. Теми на дискусията бяха: новини от Конгреса на WONCA; подготовката на НРД 2012 г.; проблемите в осигуряването на медицинска помощ за пациентите след работното време на ОПЛ; специализацията по ОМ и липсата на обучителни практики; регионални проблеми при взаимоотношенията с РЗОК, РЗИ и др.

 

Седмата Регионална конференция за ОПЛ е организирана от екипа на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България. Домакин на събитието и съорганизатор е Сдружението на общопрактикуващите лекари в област Разград към НСОПЛБ.

.

 

Програма на конференцията в Разград

(.pdf, 689.92 KB)

< Назад