НСОПЛБ отпразнува десетия си рожден ден

15.11.2010

От 11 до 14 ноември в Пловдив се състоя „ІІІ Юбилеен конгрес по обща медицина с международно участие” и тържествено бяха отбелязани 10 години Обща медицина в България и 10 години от създаването на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България.
 


 

На форума присъстваха около 600 общопрактикуващи лекари от страната, семейни лекари от Сърбия, Македония, Хърватия и Турция. Присъствието на лекарите по време на тридневната натоварена научна програма не остави и за миг залите празни, а въпросите към лекторите бяха безкрайни. Особено голям интерес предизвикаха презентациите на тримата чуждестранни лектори – проф. др Рудолф Ликар, Австрия, проф. др Албърт Леви, САЩ, и др Кристоф Казар, Франция. Лекторите от Америка и Франция са действащи общопрактикуващи лекари и споделиха с българските колеги своя практически опит, своите наблюдения и проблеми в ежедневната практика.
 
Темата на кръглата маса „Специализацията по обща медицина и продължаващото обучение на общопрактикуващите лекари” събра участниците във форума на оживена дискусия, където се обсъдиха състоянието, проблемите и възможните решения, свързани с обучението и дейността на семейните лекари у нас и в чужбина. Специални поздравления към участниците поднесоха ст.н.с. д-р Георги Иванов, д.м.н., Национален консултант по обща медицина, д-р Даниела Дариткова, зам.-председател на Комисия по здравеопазването в НС, д-р Любин Шукриев, председател на Асоциацията на лекарите по Обща/Фамилна медицина от Югоизточна Европа, д-р Димитър Ленков, секретар на БЛС, доц. д-р Митко Горанов, секция по обща медицина в Плевен и др.
 

НСОПЛБ отпразнува десетия си рожден ден

(.pdf, 755.8 KB)

Поезия-специално издание с авторски творби на лекари

(.pdf, 587.63 KB)

Научна програма

(.pdf, 4.53 MB)

< Назад