Национална научно-практическа конференция на НСОПЛБ за 2013 г.

12.10.2013

УВАЖАЕМИ КОЛЕГА,

 

 

От името на УС на НСОПЛБ имам удоволствието да Ви поканя да вземете участие в организираната от НСОПЛБ Национална научно-практическа конференция, която по традиция ще се проведе в гр. Пловдив от 14 до 16 ноември.

 

Особено вълнуващо е, че нашата Национална конференция е не само събитие, по време на което да обновим и обогатим своите познания, необходими за ежедневната ни практика. Тя е и ценно време, в което ние общопрактикуващите лекари от цялата страна се срещаме, обменяме опит, споделяме своите професионални, но също житейски радости и тревоги.

 

Уважаеми Колега, искрено благодаря за Вашето участие в организираното от нас мероприятие, което е израз на Вашата съпричастност към философията на Общата медицина и е знак на подкрепа на усилията, които екипът на НСОПЛБ полага, за да се развива и утвърждава нашата специалност.

 

Отправям искрена благодарност и към колегите от останалите специалности за готовността да споделят с нас своя опит в тяхната област. Това е изключително важно, тъй като Общата медицина е палитра от знания и умения и ОПЛ няма право да каже: „Това не е моето поле за действие!“.

 

За девети път ще бъде връчен призът „Семеен лекар на годината“, който съм убеден, че мнозина от ОПЛ са достойни да притежават.

 

Нека отново бъдем заедно сега, както и след много години и да оставим след нас една добра традиция за тези, които ще ни наследят в професията!


 

Доц. д-р Любомир Киров, дм

Председател на НСОПЛБ

 

 

 

С  Национална научно-практическа конференция  ще завърши научната програма на НСОПЛБ за 2013 година.

 

По традиция форумът ще се проведе в Пловдив, Новотел Пловдив, където се очаква повече от 500 общопрактикуващи лекари от цялата страна да обменят опит и знания с водещи лектори от различни области на медицината.

 

Форумът ще започне в четвъртък, 14.11.2013 г., с предконферентни семинари на тема "Детско нервно-психично развитие с акцент върху аутизма".  Ще бъдат разгледани нарушенията в нервно-психическото развитие на децата, методите за скрининг за аутизъм, видовете нарушения в развитието, поведението на ОПЛ при умствена изостаналост.

 

Световният ден за борба с диабета ще бъде отбелязан със семинар "Да променим лечението на захарния диабет тип 1 в детската възраст".

 

Темите, застъпени в програмата, са насочени към често срещани в практиката синдроми и заболявания. Лекциите, осигурени от НСОПЛБ, ще включват теми от нефрологията, кардиологията, детската офталмология, хематологията, ото-рино-ларингологията, урологията, алергологията, неврологията. Лектори са водещи специалисти в съответните области.

 

Предвидени са научно-практически сесии с множество клинични случаи, където участниците ще могат интерактивно да проверят своите знания и практически умения за диагностика и поведение при заболявания от областта на кардиологията, ендокринологията, урологията, неврологията, педиатрията и др. области на практическата медицина.

 

Важна част от научно-практическата конференция ще бъде кръглата маса "Обща медицина", където ще имаме възможност да обсъдим важни за ОПЛ проблеми.

 

По време на Националната научно-практическа конференция ще бъде организирано изложение на спонсорите на събитието.

 

Конференцията ще завърши с гала-вечеря, по време на която ще бъде връчен призът "Семеен лекар на 2013 година". За доброто настроение на участниците е подготвена развлекателна програма, изненади и забавления.

 

Регистрацията на участниците започва на 14.11.2013 г. в 10,00 часа. Регистрационната такса за участие е 60,00 лв. Може да бъде платена на място, в деня на регистриране. Таксата включва достъп до конферентните зали, изложбената площ, участие в кафе-паузи, официалната вечеря и комплект с материали от Конференцията.

 

Настаняване и нощувки: Всеки участник прави сам своята резервация за нощувка в Новотел Пловдив. Контакти на хотела за резервации: tel. + 359/32 934 163; fax. +359/32 934 136; email reservation@novotelpdv.bg, sales@novotelpdv.bg

 

Цена за настаняване: Еднична стая - 80.00 лв., двойна стая - 120.00 лв. Цените са еднакви за българи и чуждеци и включват нощувка, закуска и туристически данък.

 

Програмата за Националната научно-практическа конференция на НСОПЛБ е в прикачения файл

 

Очаквайте допълнителна информация за лекторите и темите в близките дни!

 

Програма на конференцията

(.pdf, 9.27 MB)

< Назад