Д-р Даринка Йорданова е носител на приза "Семеен лекар за 2013 г."

19.11.2013

      Д-р Даринка Иванова Йорданова

 

Д-р Даринка Йорданова е родена в гр. Русе. Завършва средното си образование със златен медал в ЕСПУ "Христо Ботев" в Русе.

 

Завършва образованието си по медицина във ВМИ - Плевен. Започва трудовия си стаж като участъков педиатър в район, в който продължава да работи и като семеен лекар след 2000 година. Практиката ѝ включва над 3000 пациенти от всички възрастови групи, като преобладават пациентите до 65 години. Изпълнява всички дейности, определени в пакета на Общата практика. Наблюдава над 360 лица с хронични заболявания, обхваща с профилактични прегледи и имунизации над 90 % от пациентите си във възрастта от 0 до 18 години и над 60 % от пациентите над 18 години. Около 30 % от 12-годишните девойки в практиката ѝ са получили препоръчителните имунизации срещу папиломавирусни инфекции, което е повече от добро постижение с оглед на състава на нейната практика (около половината от пациентите ѝ са с малцинствен произход).  Живее и работи в района на практиката си, обслужва по три поколения от семействата, ползва се с доверието и обичта на пациентите си.

 

Д-р Йорданова е придобила специалности Детски болести и Обща медицина. Преминала е квалификационен курс по Здравен мениджмънт към Стопанска Академия - Свищов. В момента посещава курсове по Клинична хомеопатия в МУ - Плевен.

 

Д-р Даринка Йорданова участва във всички организирани от СОПЛ - Русе мероприятия по продължаващото медицинско обучение за ОПЛ, участва в конференциите на НСОПЛБ, както и в други научни събития. Активно се включва в организационния живот на Сдружението на ОПЛ в Русе, съдейства за организиране на събитията на Сдружението.

 

Обича изкуствата, художествената литература, интересува се от фотография, планински туризъм, посещава клуб по народни танци "Нашенци" в Русе. Ползва руски и френски език.

 

Д-р Йорданова е омъжена, с три деца - двама сина (инженер и бизнес-администратор) и дъщеря, която следва медицина.

 

Лични качества: организирана, последователнна, безкомпрромисна към чужди и лични грешки и пропуски, комуникативна, добре работи в екип.

 

Момент от връчването на приза

 

По традиция, престижната награда "Семеен лекар на 2013 година" беше официално връчена по време на тържествената гала-вечеря, с която завърши Националната Научно-практическа конференция на НСОПЛБ.

 

Д-р Д. Йорданова и д-р О. Кожухаров

 

Д-р Даринка Йорданова - Семеен лекар на 2013 г.

 

"За мен тази награда е признание и удовлетворение за многогодишната практика и моя труд."

Д-р Йорданова

 

 

д-р Даринка Йорданова, Семеен лекар на 2013 г. и д-р Ренета Владимирова, Семеен лекар на 2012 г.

 

"Предавам с радост наградата на д-р Йорданова. Искам да ѝ пожелая много хъс и всеки ден удовлетворение от своята работа. За мен наградата беше много голяма отговорност. Най-голямото признание беше отношението на пациентите ми, които бяха щастливи, че съм получила приза. Но същото това отношение постави много по-високи изисквания към моята дейност, така, че да защитя с работата си това звание."

Д-р Владимирова

 

 

Д-р Христо Димитров с носителите на приза за 2012 и 2013 г.

 

Д-р Даринка Йорданова, д-р Виктория Чобанова, д-р Ренета Владимирова

 

Носителят на приза за 2013 година, д-р Даринка Йорданова, общопрактикуващ лекар от гр. Русе, беше избран от УС на НСОПЛБ от номинациите, постъпили от регионалните сдружения и от отделни лекари в страната, съгласно обявените предварително критерии.

< Назад