26.04.2014 г., Плевен - Трета Научно-практическа Конференция на НСОПЛБ

08.04.2014

На 26.04.2014 г. в гр. Плевен, в Художествената галерия „Илия Бешков“ ще се състои третата Научно-практическа конференция за продължаващо медицинско обучение за ОПЛ, организирана от НСОПЛБ.

 

Домакин на събитието ще бъде Сдружението на общопрактикуващите лекари в Плевенска област (СОЛПО).

 

Научно-практическата конференция ще бъде открита в 9:30 часа от д-р Петя Дакова, Председател на СОЛПО.

 

Темите, включени в програмата, обхващат актуални заболявания в общата медицинска практика – кардиология, хематология, ендокринология, нефрология, гастроентерология и др.

 

Лекциите, осигурени от НСОПЛБ, ще бъдат изнесени от водещи специалисти в съответната област:

 

  • Доц. д-р Сотир Марчев, дм, Медицински университет, гр. Плевен ще запознае участниците в Конференцията с „Интервенционалната кардиология от гледна точка на общопрактикуващите лекари“.

 

  • Доц. д-р Юлиан Райнов, дм, ВМА, гр. София, Клиника по хематология и онкология ще говори за „Лимфаденомегалия - клинико - диагностичен подход”.

 

  • Проф. д-р Михаил Боянов, дмн, УМБАЛ „Александровска“, Клиниката по ендокринология и болести на обмяната ще представи лекцията "Най-чести заболявания на щитовидната жлеза“.

 

Участниците в конференцията ще имат възможността да получат екземпляр от ръководствата за поведение на ОПЛ, изготвени и публикувани от НСОПЛБ.

 

Продължаваме практиката, започната от 2012 година, по време на лекциите да включваме интерактивно слушателите чрез интегрирани въпроси и оценка на представянето на презентациите. Непосредственото участие на ОПЛ в решаването на клинични случаи и непосредствения самоконтрол е уникална възможност за контакт с лектора, самооценка на знанията и синхронизиране на практическите подходи в диагностиката и лечението - особено важни за подобряване на качеството на нашата практическа дейност.

 

По традиция научно-практическата конференция ще завърши със свободна дискусия, в която ще участват членове на УС на НСОПЛБ, на която  ще се коментират теми, свързани с условията на работа, предложения за промяна в някои закони и наредби, специализацията и всичко, което интересува присъстващите.

 

Спонсори: ГлаксоСмитКлайн, Актавис, Ново Нордиск, Севекс Фарма, Берлин – Хеми, Ей енд Ди Фарма, Байер, MSD, Унифарм, Медифарм, Боарон, Макаве, Фарма Селект и Химакс Фарма.

 

ОЧАКВАМЕ ВИ НА 26 АПРИЛ 2014 Г. В ГР. ПЛЕВЕН!

 

Екипът на НСОПЛБ

 

С подробната програма на събитието можете да се запознаете в прикачения файл .

Програма на Конференцията

(.pdf, 9.14 MB)

< Назад