„Конференция, посветена на ваксинопрофилактиката“

07.06.2023

Уважаеми дами и господа,

На 10.06.2023 г. (събота) в гр. МУ-Пловдив, Факултет по дентална медицина, зала „Aula Magna ще се проведе Конференция, посветена на ваксинопрофилактиката“във връзка със занижения имунизационен обхват, пораждащи риск от развитие на нови епидемии от ваксинопредотвратими заболявания в България организирана от Сдружение на общопрактикуващите лекари в Пловдив към НСОПЛБ.

 

В програмата са включени актуални теми като: „Ваксини за рискови групи- лица с различни хронични заболявания, бременни, лица, живеещи с ХИВ, спленектомирани и др.“; „Новости в имунизационната политика“; „Къде работим добре и къде се провалихме при имунизациите“; „Е-Регистър за ваксините, Е-имунизация и възможностите, които те предоставят“; „Провеждане на имунизации при лица с непълен имунизационен статус“, представени от експерти в съответната област-  д-р Христиана Бацелова, доц. д-р Ангел Кунчев, д-р Кремена Пармакова, д-р Костадин Сотиров, Стилян Горанов и др.

 

По традиция, конференцията се организира ежегодно и е част от провежданата от Националното сдружение на ОПЛ в България  (НСОПЛБ) и регионалните сдружения дейност по продължаващото медицинско обучение на ОПЛ с акцент върху ваксинопрофилактиката.

 

Пълната програма на конференцията може да видите тук!

 

За контакт:

  • Д-р Костадин Сотиров, Председател на СОПЛП, член на УС на НСОПЛБ – 0884 38 31 42
  • Д-р Гергана Николова, член на УС на НСОПЛБ – 0888 58 04 23

 

НСОПЛБ

< Назад