Брънзалов за грешката с електронните направления: Говорим за изолиран случай

05.06.2022

 

След старта на електронните направления лекари споделят, че новата системата вместо да улесни, усложнява и забавя процеса. В ефира на „Здравей, България” общопрактикуващият лекар д-р Николай Брънзалов заяви, че е убеден, че ползите от електронното здравеопазване тепърва ще се усещат.

 

„Относно грешката с гинеколога – става въпрос за изолиран случай. Никога не сме се заблуждавали, че в началото няма да има проблеми. Има доста неща, които фирмите доставчици на медицински софтуер ще трябва да завършат. Надявам се проблемите да бъдат все по-малко“ каза лекарят.

 

Припомняме, че заради грешка в една от програмите всички пациенти били препращани на гинеколог, независимо какво ги боли. Според него на този етап едва ли пациентите ще разберат какво се цели с електронното здравеопазване, защото не е изцяло завършено.

 

„Трябва да се включи системата на болниците, за да може здравното досие да бъде напълно окомплектовано. При това положение, след като трябва да отидете да ви прегледа лекар, той ще може да влезе в досието, ако му дадете разрешение, и да види всичко за вашето лечение до момента“, поясни доктор Брънзалов.

 

Цялото интервю можете да гледате тук!

 

< Назад