ОБИДНО И НЕПРИЕМЛИВО Е ПРОВАЛЯНЕТО НА КЛЮЧОВИ ПРЕГОВОРИ ОТ СТРАНА НА НС НА НЗОК

02.11.2021

Ръководството на БЛС не беше прието от НС на НЗОК. Поканата за среща беше отправена към Съсловната организация за 14.30 ч. този следобед, но след като представителите на БЛС чакаха отвън 20 минути и не бяха приети, те напуснаха сградата на здравната каса.

 

Обидно и неприемливо е провалянето на ключови преговори от страна на НС на НЗОК.

 

Вероятно членовете на НС на НЗОК (д-р Александър Златанов – Председател-МЗ, Людмила Петкова – МФ, Мария Беломорова – МЗ, Румен Спецов – Изп. директор на НАП, д-р Иван Кокалов – КНСБ, Теодор Василев - КТ „Подкрепа“, проф. д-р Красимир Гигов – БЧК, Мария Петрова – ССИ, адв. Христина Николова-СРБЗ) се изживяват като властелини на парите на здравноосигурените граждани.

 

Припомняме, че съгласно чл. 5 от ЗЗО - Задължителното здравно осигуряване се осъществява на принципите на: публичност в дейността на НЗОК и публичен контрол върху извършваните от нея разходи. БЛС представлява гарант за осъществяване на прогласения в чл. 5, т.11 от ЗЗО принцип на публичност.

 

Утре в (03.10.2021г.) от 11 часа в БТА (бул. Цариградско шосе 49) Български лекарски съюз и Български фармацевтичен съюз ще дадат съвместна пресконференция.

 

 

< Назад