Доц. Любомир Киров: В електрическата ера някой се опитва да се връща към фенера

07.12.2021

„Всяко управленско решение би трябвало да води до по-полезни и рационални резултати. Информацията я има в медицинския ни софтуер. Ежемесечно я подаваме към РЗОК/НЗОК. В момента, в който поставим ваксина, информацията автоматично отива в Националната здравно-информационна система. Не разбирам защо в електрическата ера някой се опитва да се връща към фенера“. Това поясни пред БНР доц. д-р Любомир Киров, председател на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България. 

 

НСОПЛБ изпрати писмо в отговор на заповед на Министерството на здравеопазването, в която се настоява ваксините срещу Covid-19 освен в Националната здравно-информационна система (НЗИС) да се вписват и в Книга за регистриране на профилактичните имунизации и реимунизации. Според него това е демонстрация на опит за активност„Когато тръгнеш да правиш нещо, трябва да познаваш средата, в която работиш, нейните правила и закони“. 

 

В предаването „12+3“ доц. Киров подчерта, че в неговата практика има интерес на хората към ваксинацията. И изрази очакванията си от новите управляващи: „Ние не очакваме месии, надяваме се на хора, които да имат компетентност. Новият министър нека да знае, че добрите съветници са най-ценното нещо и че те не са само в подчиненото ведомство. Трябва да се общува с много хора, да се обсъждат нещата, да се взема ценното и тук вече проличава лидерът, този, който има стратегическо мислене“. 

 

Цялото интервю можете да чуете тук!

 

< Назад