Д-р Снежана Бакърова стана семеен лекар за 2017 г.

24.11.2017

Трябва да бъдем единни, за да отстояваме всичко, което искаме да постигнем.

Това заяви д-р Бакърова, която през тази година бе избрана за „Семеен лекар на 2017 година“.

 

 

Ежегодното връчване на приза „Семеен лекар на годината”, станало традиция за НСОПЛБ, се състоя в Пловдив, по време на Националната конференция по Обща медицина, за която тепърва ще ви информираме в детайли.

 

За поредна година беше отличен един от всички номинирани общопрактикуващи лекари, който отговаря на утвърдени критерии за номинация за приз „Семеен лекар на годината“: да е практикуващ ОПЛ – титуляр на индивидуална практика или съучредител на групова практика; да е член на НСОПЛБ; да има пациентска листа ≥1000 души с непрекъснати здравноосигурителни права; да има призната специалност по Обща медицина; да участва активно в организираните от НСОПЛБ мероприятия по Продължаващо медицинско обучение, за което има представени грамоти (сертификати); да няма наложени санкции от Комисията по професионална етика към НСОПЛБ или БЛС.

 

Тази година призът бе връчен на д-р Бакърова. Ето какво разказа тя пред Здравен навигатор:

 

Д-р Бакърова, избраха Ви за „Семеен лекар на годината“. Какви са чувствата и емоциите, които изпитвате, след като получихте това признание?

 

Чувствата ми са доста смесени, защото наистина съм изненадана, че съм „Семеен лекар на годината“. Всеки един от колегите тук в залата е достоен за тази награда, защото всички работим в много трудни условия и всеки може да бъде герой в определена ситуация.

 

Какво пожелавате на Вашите колеги?

 

На моите колеги пожелавам преди всичко здраве, да бъдат много силни и най-вече – наистина да се уважаваме помежду си, защото ми се струва, че това нещо липсва напоследък. Трябва да се уважаваме, за да ни уважават и пациентите, трябва да бъдем единни, за да отстояваме всичко, което искаме да постигнем.

 

 

Снимки: Здравен навигатор

< Назад