Перфектната женска визия зависи и от здравето ни

21.10.2022

 

Фондация Една от 8 и АстраЗенека стартират в партньорство с Магазини Mania кампания в подкрепа на женското здраве  „Разбери обичаш ли себе си”.

 

Превключила ли си на автопилот покрай безкрайните ежедневни задължения – ставане рано, работа, домакинстване, време за семейството, сън... Когато все пак ти остане някакво време, бързаш да го оползотвориш с малко разкрасителни процедури, фризьор, маникюр, спорт, шопинг, среща с приятели. Ако трябва да пресметнеш колко време си отделила за себе си тази година, колко дни ще се съберат? Седмица или пък повече? А помисли ли, че за да вършиш всичко това, на първо място трябва да си здрава? Знаеш ли, че преглед при твоите общопрактикуващ лекар, гинеколог и мамолог биха ти „коствали” около час? Един час от общо 8760 часа, колкото има една календарна година. 60 минути за теб и твоето женско здраве. Защото грижата за него е част от грижата за теб.

 

През септември, световният месец на борба с рака на яйчниците и октомври, световният месец за борба с рака на гърдата, кампанията на Фондация Една от 8 и АстраЗенека насочва вниманието на дамите по провокативен и въздействащ начин към важността от редовни прегледи при общопрактикуващия ти лекар, гинеколог и мамолог. Те са единственият и най-сигурен начин за ранна диагностика, когато лечението може да бъде максимално ефективно.

 

Безспорно грижата за външния вид и шопингът е в ДНК-то на всяка дама, колкото и заета да е тя, затова организаторите ще попитат по интерактивен начин дамите: „Обичаш ли себе си?“ в пробните на Магазини Mania - една от водещите франчайз вериги за дрехи втора употреба и нови outlet дрехи и обувки в България. „Магазини Mania подкрепят каузата на Една от 8 вече ….. години, затова те бяха най-естественият партньор за една такава провокативна кампания. Безкрайно им благодарим, че прегърнаха идеята“, отбелязва Нана Гладуиш, председател на Фондация Една от 8. От….. септември до 31 октомври 41 пробни на Mania в 20 града в цялата страна ще посрещат дамите с предизвикателство. Те ще научат и колко често и на какви прегледи трябва да ходят, за да са сигурни, че полагат грижа за себе си.

 

Зад кампанията застават и Националното сдружение на общопрактикуващите лекари и дизайнерът Вяра Ценева. Вяра подготвя уникален дизайн на бижу, което ще се продава с благотворителна цел. Част от приходите ще дари на Една от 8, в изпълнение на мисията на организацията -  да осигурява нужната подкрепа и да вдъхва надежда на хората, докоснати от рака на гърдата.

 

Дамите могат да получат и допълнителна информация за профилактиката, симптоматиката и лечението на рака на гърдата и рака на яйчниците под формата на видеа с водещи специалисти. Те са достъпни в You Tube  канала на Една от 8 и интернет портала www.azcare.bg

 

Нуждата от подобна информационна кампания е провокирана от статистиката: Ракът на гърдата е най-честото онкологично заболяване при жените в световен мащаб, а в страната ни новодиагностицираните са над 4000 на година, с тенденция за увеличаване на новите случаи с 40% към 2040 г.

 

Ракът на яйчниците е 7-то най-разпространено онкологично заболяване сред жените в световен мащаб и е на 6-то място сред онкологичните заболявания в България с около 800 нови случая на година.

 

Дамите трябва са информирани и да отделят внимание на своето здраве, както отделят за красотата си. Използвайте това, което осигурява системата на здравното осигуряване и здравеопазването. Проявете инициатива, за да сте здрави и красиви.

 

 

< Назад