Сдружението на ОПЛ в София област отпразнува 5-годишнината от създаването си

09.10.2012

На 22.09.2012 г. Сдружението на ОПЛ в София област (СОЛСО) отпразнува 5-годишнината от създаването си, като организира юбилейна Конференция за своите членове. По време на Конференцията ОПЛ от София област имаха възможност да съчетаят в незабравимо преживяване новостите в медицинската наука и практика с неповторимата възможност за приятелски контакт помежду си и съвместно честване на 5-годишния юбилей на Сдружението.

 

Конференцията се проведе в спокойната и уютна обстановка на Белчин Гардън, в с. Белчин бани, Самоковско. Присъстваха  над 90 лекари от София област и гости от София, Пазарджик, Кюстендил, Перник, както и колеги от специализираната извънболнична помощ.

 

Конференцията беше открита от Председателя на СОЛСО - д-р Роза Митрева. Приветствия към участниците отправиха и гостите д-р Красимир Кулински, д-р Виктор Рановски от УС на НСОПЛБ.

 

д-р Роза Митрева - откриване на Конференцията

 

д-р Красимир Кулински и д-р Виктор Рановски с приветствия към участниците

 

В рамките на научната сесия беше включена лекция на д-р Сотир Марчев на тема: Кардиологичната терапия днес в България - границата между медицинските индикации и бизнес-интересите. Както обичайно, завладяващ аудиторията и даващ конкретни медицински препоръки, д-р Марчев потвърди славата си на любим лектор за ОПЛ.

 

Д-р Митрева връчва на д-р Марчев символичен подарък и плакет за участието му в Юбилейната конференция на СОЛСО.

 

Доц. д-р Влади Манев, специалист в областта на клиничната имунология и имунобиологичната терапия на рака, автор на патент за биологично-активен комплекс с възможност за приложение за профилактика и лечение на болни от рак, представи пред общопрактикуващите лекари откритията на екипа, с който работи. Постиженията на българския учен могат да послужат за разработване на принципно ново имунобиологично лечение на раковите заболявания.

 

Д-р Роза Митрева и доц. Влади Манев - след лекцията на доц. Манев, официално подписване на съвместна декларация

 

След края на лекцията доц. Манев получи плакет в уверение на подкрепата на ОПЛ от София област за разработките в областта на имунобиологията на раковите заболявания и беше подписано съвместна декларация за подкрепа и популяризиране на откритията на българския екип за новите възможности за повлияване на раковите заболявания - "Заедно можем да направим нещо повече за болните от рак"

 

Интерес предизвика и темата на Весела Христова, психолог и психоаналитик - "Комуникативни умения при работа с трудни пациенти. Балинтови групи за ОПЛ". Представянето провокира дискусии в залата.

 

 

Колегите посрещнаха с интерес и д-р Клара Балджиева, Председател на Сдружението на педиатрите от доболничната помощ,  д-р Мария Христоскова,  д-р Веселка Гергова, д-р Ани Сиракова и д-р Васил Василев.

 

Общопрактикуващите лекари по време на представянето на лекциите

 

д-р Клара Балджиева

 

Както винаги очаквана, последната част от Конференцията - дискусията на актуални теми - постави на обсъждане важни за всички нас проблеми от ежедневната дейност, контактите с институциите, вечната тема за санкциите, налагани на ОПЛ, често в нарушение на нормативните документи.  Обсъжданията продължиха и в неформална обстановка и през следващите часове от събитието, включително и по време на официалната вечеря в чест на юбилея на СОЛСО.

 

С добро настроение, песни и танци беше отпразнуван юбилеят на организацията.

 

 

 

Точно в полунощ беше отпразнуван още един рожден ден - на Председателя на СОЛСО - д-р Роза Митрева. Цветя и подаръци от  СОЛСО и от спонсорите отбелязаха и този празник.

 

          

 

В празника се включиха и малките участници - бъдещите лекари на България.

 

 

 

С пожелания за нови срещи  и нови успехи се разделиха всички участници в юбилейната Конференция на СОЛСО.

 

СОЛСО благодари на своите дългогодишни и нови партньори - Софарма, Вьорваг фарма, Сервие Медикъл, Глаксо, Астра-Зенека, Ново Нордиск, Необалканика, Тева фармасютикълс, Актавис, Сандоз, Фармалог, Астелас, Алпенфарма, ДиЕмДжи - за участието им в Юбилейната Конференция по случай 5-годишнината от създаването на СОЛСО.

< Назад