По традиция по време на закриването на Националната научно-практическа конференция по Обща медицина бе връчен призът "Семеен лекар на годината"

21.10.2022

Уважаеми колеги,

НСОПЛБ за поредна година проведе своята утвърдила се  като най-голямото и значимо медицинско събитие повече от 15 години Национална научно-практическа конференция по Обща медицина.

 

 

За първи път бе представено най-новото ръководтсво за поведение на ОПЛ ори предиабет от доц. Любомир Киров, съавтор и редактор на изданието.

 

В него са включени следните раздели:

  • Епидемиология и значимост на предиабета
  • Поставяне на диагноза предиабет
  • Кой е в риск от предиабет
  • Скрининг на общото възрастно население
  • Лечебни подходи при доказан предиабет - диета- основни принципи на здравословното хранене,  препоръки за хранене при лица с предиабет, специфични препоръки към съдържанието и избора на храните в диета за намаляване на теглото, повишена и редовна физическа активност и медикаментозно лечение. 
 
Научната програма се проведе в 4 зали в паралел, беше динамична, интересна и наситена с много полезна и практическа информация, представена от изтъкнати гост-лектори.

 

По традиция по време на закриването бе връчен призът "Семеен лекар на годината".

 

За 2022 г. това е д-р Светослав Иванов Стефанов.

Той е роден в гр. Търговище на 05.11.1970 г..

От 01.07.2000 г. до момента е управител на групова практика „Хелиос ГППМП“ ООД.

От 1990 до 1996 г. учи медицина в Медицински университет – Варна.

От 2001 специализира Обща медицина.

2008 г. придобива специалност Обща медицина.

2014 г. придобива специалист здравен мениджмънт.

Участва ежегодно в организираните конгреси и конференции на Национално сдружение на общопрактикуващите лекари в България, както и на много други събития за продължаващо медицинско обучение.

Председател е на Сдружението на общопрактикуващите лекари в Търговищка област от 2002 г. и досега.

Организирал и провеждал общи събрания на Сдружението на общопрактикуващите лекари в Търговищка област, семинари с представяне на новости в медицината по отношение на диагностиката и лечението на заболявания под егидата на Националното сдружение на Общопрактикуващите лекари в България.

Владее английски, френски и руски език.

 

 

< Назад