Доц. Киров призова да се стартира масовата имунизация

15.02.2021

 

Хората се обаждат или посещават вече личните си лекари и заявяват желанието си за ваксинация. Лекарите си правят списъци с имена, но към РЗИ отива само информация за общия брой желаещи пациенти - важно е за планиране и разпределение на дозите. Това заяви пред БНТ доц. Любомир Киров, председател на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари. 

 

„Трябва да се направи така имунизацията, че да не пречи и на другата работа на личните лекари. Очакваме точни данни за масовата ваксинация на хората. Нека има ясно разписан регламент“, призова доц. Киров. 

 

„Вероятно ще се окаже, че „АстраЗенека“ върши работа и при възрастни хора. Като гледам доставките, то именно с този вид ваксина ще е масовата имунизация“, допълни председателят на Сдружението на общопрактикувщите лекари в България. „Не сме магазин или да осигуряваме доставки“, отговори той на въпрос ще може ли всеки пациент да си избере вида ваксина. Най-рисковите групи вече се имунизираха, всички фази оттук нататък са безмислени, а вече трябва да се ваксинират всички желаещи, коментира доц. Киров.

 

Интервюто можете да видите тук!

< Назад