Доц. Киров: Никой не призна, че личните лекари сме работещи на първа линия

11.09.2020

От началото на пандeмията COVID-19 ние, личните лекари, нямаме никаква подкрепа от държавата, не сме получили нищо и не сме признати за работещи на първа линия. Това заяви пред Zdrave.net председателят на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари (НСОПЛБ) доц. Любомир Киров. Той поясни, че единствената малка помощ е дошла в началото – 8000 еднократни маски, които сдружението е трябвало да разпредели между 4000 лични лекари и помощния персонал в техните практики.

 

„Осигурихме си сами лични предпазни средства, и го казваме не като оплакване, не защото се ръководим от завист или негативно отношение към нашите колеги от другите структури на здравната система, а защото е факт и защото не е справедливо“, каза доц. Киров и добави, че същата незаинтересованост е налице и по отношение на ваксините срещу грип.

 

„У нас просто няма такава политика, а трябва да я има, и то спрямо всички с медицински професии – лекари, медицински сестри, рехабилитатори, санитари, шофьори – към всички. Те трябва да бъдат подпомогнати с изцяло безплатни или частично платени ваксини“, категоричен бе председателят на НСОПЛБ.

 

Цялото интервю можете да намерите тук!

 
 

< Назад