Д-р Николай Брънзалов: Българският лекарски съюз подкрепя затягането на мерките

24.11.2020

Българският лекарски съюз подкрепя затягането на мерките, заяви д-р Николай Брънзалов, зам.-председател на БЛС. Но това е част от проблема. Трябва да се решават и други проблеми, за да излезем след три седмици с по-добри резултати и показатели относно епидемията, каза д-р Брънзалов.

 

 

Той коментира, че кривата расте нагоре, но имаме все повече оздравели и изрази надежда оздравелите да бъдат два пъти повече от заболелите в следващите три седмици. 

 

Той посочи, че още август месец е предложено да се въведат ангигенните тестове, препоръчани от всички възможни организации в Европа, а ние никъде не ги споменаваме. „Те са в положение някъде се правят, някъде не се правят“.

 

Брънзалов каза, че „има много неща в анекса към Националния рамков договор, които не търпят отлагане" и БЛС няма да се съгласят да бъде подписан в този вариант.

 

Заместник-председателят на Лекарския съюз посочи, че предвидените 1000 лева се дават на калпак и не за всички лекари, които работят в системата на първичната извънболнична медицинска помощ. Дават се на ръководителите на лечебни заведения, които имат наети лекари според правилата на касата.

 

Цялото интервю можете да гледате тук!

< Назад