Д-р Брънзалов: Лекарите нямат готовност от днес да стартират с плановите имунизации на децата

21.04.2020

 

Концептуално сме съгласни с отпускането на мерките срещу коронавирус, но трябва да се обърне внимание на детайлите, заяви в "Денят започва" зам.-председателят на БЛС д-р Николай Брънзалов. По думите му, поетапното възобновяне и провеждането на плановата лечебна и оперативна дейност не може да се случи от днес.

 

Заместник-председателят на БЛС и общопрактикуваш лекар д-р Николай Брънзалов заяви, че очаква Министерството на здравеопазването на разпише по-точни указания за прилагането на заповедта.

 

Д-р Николай Брънзалов, зам.-председател на БЛС: Правилно е написана заповедта на здравния министър, но трябва да се доосмислят някои неща в детайлите. Надявам се в най-скоро време да се направят указания към моите колеги. Много от нашите практики нямат такова изобилие от деца. Не може един лекар, който има 10 или 20, или 100 деца в практиката и от тях 5 подлежат на имунизация, вторник и четвъртък друго да не прави, защото го чакат 2000 пациенти с други здравни проблеми.

 

Ние нямаме готовност още от днес да стартираме с плановите имунизации на децата, защото това е свързано с прозвъняване на родителите. Трябва да се определят часове да няма струпване пред кабинетите, обясни д-р Брънзалов.

 

Цялото интервю можете да видите тук!

< Назад