Д-р Христо Димитров, зам.-председател на НСОПЛБ: „Администрацията проспа целия летен период и вероятно здравната криза ще се задълбочи!“

09.11.2020

 

Д-р Христо Димитров е завършил медицина в Плевен, има и докторантура по Обща медицина. От 2000 г. е общопрактикуващ лекар. Председател е на Районната колегия на БЛС във Велико Търново. Виден общественик.

 

– Д-р Димитров, до преди седмица цялата държава ни уверяваше, че здравната система е под контрол и може да се справи с кризата. Само че при този рязък скок, нещата изглеждат изтървани. Закъсняха ли мерките и може ли властта адекватно да управлява кризата?

 

– Със съжаление трябва да кажа, че администрацията „проспа“ целия летен период, в който трябваше да се подготвим за тежкия есенно-зимен сезон, в който едва навлизаме и вероятно кризата ще се задълбочи. Като зам.-председател на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари съм част от екипа, който още през лятото изготви няколко документа с нашите предвиждания за развитие на епидемичната обстановка и предложения до здравните власти, но реакция тогава нямаше. В момента е много трудно да се овладее разпространението на коронавирусната инфекция. Мерките са закъснели и хаотични. Част от недоброто справяне с кризата е и лошата медийна комуникация на администрацията, която основно плаши хората, а не ги информира адекватно.

 

Цялото интервю можете да прочетете тук!

< Назад