В Шумен се проведе първата Научно-практическа конференция на НСОПЛБ за 2014 г.

17.03.2014

На 15.03.2014 г. в гр. Шумен, в гранд хотел „Шумен“, зала „Тича“ ще се проведе първата Научно-практическа конференция на НСОПЛБ от програмата за продължаващо медицинско обучение за 2014 г.

 

Домакин на събитието беше Асоциацията на общопрактикуващите лекари в Шумен и областта (АОЛШО). В Конференцията взеха участие и общопрактикуващи лекари от Разград, Варна, Силистра, Добрич.

 

Залата по време на Конференцията

 

Специален гост на събитието беше областния управител на област Шумен Венци Денков, който каза при откриването на събитието: „Даваме си сметка колко е трудно, но заедно ще успеем - в името на пациентите”, пожелавайки "На добър час" на конференцията.

 

доц. д-р Любомир Киров

 

Конференцията беше открита от доц. д-р Любомир Киров, Председател на НСОПБ, с приветствие към колегите.

 

Научната програма беше посрещната с интерес от присъстващите лекари. Лекциите на НСОПЛБ, представени от водещи специалисти в своята област, бяха с практическа насоченост и възможност за интерактивно участие на слушателите.

 

Доц. д-р Гриша Матеев - "Инфекциозни дерматози. Диагностика и лечение в общата медицинска практика"

 

Доц. д-р Боряна Делийска - "Активни уроинфекции. Диагностика и лечение"

 

Презентациите обхванаха различни области на медицината - диабет, подагра, хепатит В и С, рационална антибиотична терапия, ваксинопрофилактика, лечение на остри респираторни инфекции, хиперплазия на простатата. Нашите колеги имаха възможност в непосредствен разговор да обменят информация и  опит с лекторите.

 

Д-р Н. Тумбев - "Есберитокс - лечение при първи симптоми на настинка и грип"

 

Всички участници получиха екземпляр от Ръководството за поведение на ОПЛ при диабет тип 2 - изработено и издадено от НСОПЛБ.

 

По време на Конференцията се проведе изложение на спонсорите на Конференцията.

 

Щандът на Актавис

 

По традиция Конференцията завърши със свободна дискусия на актуални теми, в която участваха доц. Л. Киров и д-р Христо Димитров, член на УС на НСОПЛБ. Обсъждани бяха темите за специализацията по Обща медицина,  участието на представители на НСОПЛБ в подготвяните промени в нормативната уредба, както и много други въпроси, които интересуваха участниците в Конференцията.

 

Повече информация за Конференцията и интервю на д-р Милен Чолаков, Председател на АОЛШО за Здравен навигатор.

 

Снимки: Здравен навигатор

 

< Назад