Кръгла маса на тема: „Проблеми, предизвикателства и възможни решения в първичната извънболнична медицинска помощ в Република България“

18.01.2023

Уважаеми колеги,

На 17.01.2023 г. в Народното събрание съвместно Комисията по здравеопазването, Българският лекарски съюз и Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България организираха кръгла маса на тема: „Проблеми, предизвикателства и възможни решения в първичната извънболнична медицинска помощ в Република България“.

 

В нея бяха поканени д-р Асен Меджидиев, министър на здравеопазването, д-р Йорданка Пенкова, временно изпълняващ длъжността управител на НЗОК, представители на парламентарните групи в 48-то Народно събрание и др.

 

 

Цялата презентация можете да видите тук!

 

 

Представянето на проблемите в ПИМП от доц. Киров можете да чуете след 18 мин. във видеото.

 

Д-р Николай Брънзалов, зам.-председател на НСОПЛБ постави на масата въпроси за наредбите, който касаят ОПЛ, 24 часовото разположение, проблемът с потребителската такса. Неговото изказване можете да чуете във видеото след 1 час и 57 мин..

 

Заключителен коментар на доц. Киров: "Законите се правят от хора и се променят от хора, така че да обслужват хората!" можете да чуете след 2.22 мин. на видеото, както и някои други важни коментари като: "Готови сме да участваме в работна група, но на определени теми, подготвени със съответните документи. Ние като организация винаги сме давали перфектно разразботени, подготвени, мотивирани материали с концепция. Затова на мен ми е лесно да коментирам в детайл. Апелирам да има такава инициатива. Дано да потвъгнат нещата!".

 

 

Видеото от проведената кръгла маса можете да видите от сайта на Народното събрание - кликнете на Видео Архив и след това стартирайте видеото!

 

< Назад