Писмо на НСОПЛБ до ПКЗ за училищните лекари

19.07.2008

"От името на УС и НС на НСОПЛБ Ви моля, да изискате информация за етапа на реализация на предложения от д-р Ива Станкова и група депутати, и влязъл в сила от 01.01.2008 г. Закон за училищните лекари, организационните ползи, броя на назначените към момента училищни лекари и положителните ефекти върху здравното състояние на децата.

Както самата д-р Станкова заяви в разговор по БНР, Програма „Хоризонт”, до момента има подадени при нея молби от 17 лекари, желаещи да започнат кариерата на училищни лекари. Настояваме да знаем съответните колеги в активна или пенсионна възраст са, с какви придобити специалности са и в ролята на каква д-р Станкова приема техните молби. Интересува ни какви са направените до момента разходи по реализацията на този закон и настояваме да запознаете нас и обществото с исканата от нас информация, след като бъде обсъдена на заседание на Парламентарната комисия по здравеопазване.

...

Припомняме, че нашето мнение по повод на този закон е, че това ще бъде неефективен, дублиращ дейности, необосновано харчещ парите на данъкоплатците и търсещ популистичен ефект акт."

До ПКЗ за училищните лекари

(.doc, 82 KB)

< Назад