Лишават се колеги от възможността да упражняват професията си с тези електронни рецепти

25.10.2023

 

"Поне за някакъв период от време трябва да има възможност да се издават и двата вида рецепти - хартиени и електронни. Да, личните лекари ще изписваме електронно рецептите, но за колегите, които са в невъзможност да извършват това нещо, трябва да имат възможност да изписват хартиени рецепти", каза в "Денят започва" д-р Гергана Николова, член на Управителния съвет на Български лекарски съюз.

 

Тя съобщи, че на вчерашното спешно заседание в здравната комисия не са взети конкретни решения, но са били изслушани всички страни.

 

"Лишават се колеги от възможността да упражняват професията си с тези електронни рецепти. Лишават медици от възможността да изпишат терапия за пациент. Предписването на лекарствата касае възможности свързани и с техниката, трябва да имаш добър телефон, добър интернет. Но София не е България. Това се очертава като голям проблем за спешните медици. Много други колеги пък нямат РЦЗ номер, не са регистрирани като лечебни заведения и не могат да предпишат терапията на своите пациенти", коментира д-р Николова.

 

Цялото интервю можете да видите тук!

< Назад