Д-р Захаринка Вълканова от с. Крумово е „Семеен лекар на 2019-а“

24.11.2019

 

Д-р Захаринка Вълканова, общопрактикуващ лекар в пловдивското село Крумово, получи приза „Семеен лекар на 2019 година“. Той й бе връчен по време на официалното закриване на Националната научно-практическа конференция по Обща медицина от председателя на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България (НСОПЛБ) доц. д-р Любомир Киров.

 

Д-р Вълканова практикува като личен лекар от 2000 г. в с. Крумово и е титуляр на индивидуална практика, а пациентската й листа включва 2685 души. Специалност по Обща медицина придобива през 2007 г.

Има още две специалности – по Педиатрия от 2000 г., а от 2013 г. – по Трудова медицина. Преди да се дипломира в Медицинския университет в Пловдив, е завършила Медицинския колеж.

 

Лекарката има свои публикации в областта на язвената болест при децата, както и на затлъстяването при малките пациенти.

В момента научната й работа е съсредоточена върху лечението на остеопорозата.


Тя е изключително уважаван лекар от хората в района, където работи, участва активно в организираните от Националното сдружение мероприятия по продължаващо медицинско обучение.

 

Д-р Вълканова прие статуетката с благодарност и заяви, че тя е признание за работата на цялата пловдивска организация на семейните лекари.

 

< Назад