ПОКАНА ОТ ЕРОПЕЙСКАТА ДЕЙНОСТ ПО ЗДРАВНА КООРДИНАЦИЯ, ПРОЕКТ ЗА ИЗСЛЕДВАНИЯ И ИНОВАЦИИ "SMOKEFREEBRAIN”

13.06.2016

Уважаеми колеги, научете най-ефективния метод да се откажете от тютюнопушенето тук!

Информационен бюлетин

 Брой 1

 

Добре дошли при Европейския проект за изследвания и иновации "SmokeFreeBrain”!

Нашата мисия е да се разгледат съществуващите подходи, насочени към предотвратяване на белодробни заболявания, причинени от тютюнопушенето. По-специално, ние използваме най-модерните техники в токсикологията, белодробната медицина, невронауката  и поведението, за да се оцени ефективността на:

 • използването на електронни цигари с и без никотин, като подход за намаляване на вредите и / или помощ  за отказване от тютюнопушене;
 • специално разработен протокол за неврофийдбек интервенция срещу пристрастяването към тютюнопушенето;
 • специално разработен  интервенционален протокол, базиран на мобилни  приложения;
 • публични съобщения срещу тютюнопушенето;
 • фармакологични интервенции.

Чрез този бюлетин Ви каним да се присъедините към една общност от хора, които имат интереси в областта на превенцията на  тютюнопушенето, и да се възползвате от този изследователски проект.

По-специално, ако сте:

 • Учен, в която и да е област (лекар, изследовател, преподавател, статистик, работещ в общественото здраве (проекти)), ще намерите най-ефективните методи, за да помогнете на пушачите да спрат да пушат. Освен това, обективно ще оцените ефикасността на всеки метод.
 • Институция като болница, организация за здравни услуги, клиника за отказване от тютюнопушенето, ще помогнете на пушачите да спрат да пушат.
 • Застрахователна организация или част от фармацевтичната индустрия, ще запазите персонала по-здрав и  ще намалите разходите, свързани със заболявания, причинени от тютюнопушенето.
 • Инициатива или проект, Вие ще намерите нови знания за ефикасността, безопасността и ефективността на разходите на новите и настоящите методи за спиране на тютюнопушенето, както и желание за споделяне и сътрудничество със заинтересованите страни.
 • Пушач, който желае да спре да пуши, ще намерите нова научна информация по отношение на ефикасност, безопасност и ефективност на разходите на настоящите и нововъзникващите начини за спиране на тютюнопушенето.

Чрез нашата общност ще може:

 • да  получавате актуална информация за всички изследователски резултати на нашия проект;
 • да бъдете поканени на наши проектни събития;
 • да бъдете част от нашето изследване, като участвате в пилотни проучвания, попълвате  анкети и участвате в онлайн дискусии.

Участието е безплатно и няма задължителни изисквания за членовете на общността. Всичко, което трябва да направите, е:

 • Присъединете се към нашите социални медии:
 • Споделете информация с подходящи хора, които познавате;
 • Участвайте в събития по проекта;
 • Участвайте в пилотни проучвания на проекта

 

За да се присъедините към нас или за допълнителна информация, моля, пишете ни на info@smokefreebrain.eu

 

Благодарим Ви и  с нетърпение очакваме да се свържете с нас!

 

Екипът на проект SmokeFree Brain

 

 

Предстоящи събития

Проектът SmokeFreeBrain подкрепя конференцията на Дружеството по приложна невронаука  SAN 2016 г., която ще се проведе на остров Корфу, Гърция, на 6-9 октомври 2016. Поканата за участие San2016 вече е отворена! Крайният срок за подаване на резюмета е 20  юни  2016 .

Повече информация може да намерите на: http://smokefreebrain.eu/smokefreebrain-project-supports-san2016/

Контакт за SmokeFreeBrain

Координатор на проекта: Panagiotis D. Bamidis

Assoc. Prof., Medical School, Faculty of Health Sciences,

Aristotle University of Thessaloniki,

PO Box 376, 54124, Thessaloniki, Greece

lЕлектронна поща: info@smokefreebrain.eu

тел: +30-2310-999310

факс: +30-2310-999702

Основна информация

Този бюлетин е безплатно полугодишно издание, публикувано от проект SmokeFree Brain, с последните новини и актуализации. Аудитория на този бюлетин са институции (болници, организации за здравни услуги, Министерство на здравеопазването, клиники  за спиране на тютюнопушенето и т.н.), учени (лекари, изследователи, преподаватели), промишленост (фармацевтични компании, компаниите за неврообразна диагностика, работещи над отказването от никотин, застрахователни дружества или отрасли, където вероятно са концентрирани пушачите, политици (създателите на местна и / или национална политика и регионални офиси за контрол на тютюна), пушачи ((пушачи и социалната среда, свързана с пушачи (семейство, приятели и колеги), бивши пушачи, пасивни пушачи, бременни и кърмещи пушачки, които искат да се откажат от тютюнопушенето)), асоциации на пациенти, проекти и инициативи.

Проект SmokeFree Brain  е получил финансиране от Програма на Европейския съюз за научни изследвания и иновации „Хоризонт 2020”, съгласно споразумение No  681120.

Вид дейност: РИК.

Тема: Превантивно лечение на белодробни болести (HCО-06).

Продължителност: 01 ноември 2015 - 31 декември 2018 (36 месеца).

Уебсайт на проекта: www.smokefreebrain.eu

 

< Назад